English Camp

W Szkole Podstawowej w Bezledach odbyła się I-edycja BEZLEDY ENGLISH CAMP. W przygotowanej przez Fundację Pro Liberis et Arte półkolonii językowej wzięło udział 15 dzieci – byli to uczniowie klasy piątej i szóstej. Codziennie kilka godzin ćwiczeń w mówieniu i pisaniu po angielsku przygotowanych przez nauczycieli akademickich z USA i Polski pomagało dzieciom opanować język obcy. Pomysłodawcy Fundacji Lidia i Arkadiusz GUT, są przekonani, że już po kilku pierwszych dniach półkolonii widać było, jak szybko dzieci wchodzą w sytuację mówienia w języku obcym i nabywają pewności w mówieniu po angielsku. Taka półkolonia – kiedy nauczyciele używają głownie języka obcego – pozwala przejść z biernej znajomości do aktywnej. Kiedy tylko stworzy się taką przestrzeń i wrażenie, że trzeba mówić w języku obcym nie problemu, aby dzieci przełamały strach i obawy. Pozwala to również, aby w krótkim czasie dzieci nauczyły się śpiewać trudnej piosenki Boba Dylana „Knocking on heaven’s door”. Obejrzyj wideo – pierwszy dokument z półkolonii pokazujący, jak przebiegała nauka na  Bezledy English Camp. Posłuchacie ich wystąpienia .

Film na blogu na pierwszej stronie

DSC_2902 DSC_2808 DSC_2789 DSC_2784 DSC_2766 DSC_2759 DSC_2674 DSC_2671 DSC_2603DSC_2745DSC_2704DSC_2689DSC_2676DSC_2671DSC_2665DSC_2638DSC_2609DSC_2586

Mówimy po angielsku

• Forma:  półkolonii