Zdjęcia z Gali zwycięzców konkursu „Biznes się kręci”

17 czerwca w Wojciechach spotkały się wszystkie zespoły przygotowujące Biznes Plan (SP Wojciechy, Gimnazjum Purda, Gimnazjum Kraszewo, Gimnazjum Sępopol, Gimnazjum Bezledy). Wszyscy w napięciu czekali na Galę zwycięzców.
Wcześniej jednak był czas na zabawę. Szkoła w Wojciechach, mieszkańcy Wojciech wraz z Fundacją Pro Liberis et Arte przygotowali Dzień Niemiecki. Sophie i Maria, Niemki z Fundacji Borussia przygotowały wiele zabaw dla najmłodszych. Ola oraz Asia ze Szkoły muzycznej w Olsztynie oraz Szkoły muzycznej w Dywitach rozruszały muzycznie młodzież z klas 4-6. Tańczył i śpiewał również zespół Mniejszości Niemieckiej Saga. Mieszkańcy Wojciech wraz z Fundacją przygotowali mnóstwo jedzenia: bigos, kiełbaski, zupa grochowa oraz ciasta. Nie zabrakło oczywiście Kartoffelsalat przyrządzonego przez Panie z Mniejszości Niemieckiej.
Na Galę stawili się też trenerzy zespołów biorących udział w konkursie z Fundacji Michelin oraz z Rotary Club Bartoszyce/Lidzbark Warmiński. Po występach grupy muzycznej „Wojcieszanie” nastąpił moment kulminacyjny. Najpierw organizatorzy konkursu Lidia i Arkadiusz Gut (Fundacja Pro Liberis et Arte), Grzegorz Chrapowicki (Fundacja Michelin) i Jan Korzeniewski (Rotary Club Bartoszyce) podkreślili wyjątkowy poziom wszystkich prac. Wybór był trudny, trzeba było wybrać pierwszego pośród pierwszych – Primus inter pares. Ogłoszono, że minimalną przewagę wśród kapituły konkursu, do której należeli profesorowie ekonomi, biznesmeni z różnych branż, uzyskał zespół z Gimnazjum z Purdy.
Zespół zwycięski otrzymuje od Fundacji Pro Liberis et Arte roczny kurs językowy, natomiast Rotary Club Bartoszyce/Lidzbark Warmiński zapowiedział ufundowanie dla wszystkich zespołów wycieczkę we wrześniu.
Wkrótce zamieścimy na stronie opisy biznes planów oraz reklamy przygotowane przez uczniów. Teraz spójrzmy na zdjęcia.

SONY DSC

DSC_5036 DSC_5051